Periodòncia

26 de gener de 2019

La periodòncia és l’especialitat que s’ocupa de la prevenció, el diagnòstic i el tractament de les malalties que afecten les genives i dels substituts implantològics. Les principals malalties periodontals són la gingivitis i la periodontitis.

La periodontitis és la primera causa de la pèrdua dental. És una malaltia bacteriana que afecta la geniva i l’os que aguanta les dents. Pot provocar envermelliment, inflamació i sagnat de la geniva. També pot produir mal alè, retracció de la geniva i mobilitat de les dents.

El tractament consisteix a eliminar els bacteris que causen la gingivitis i la periodontitis, aturant la progressió de la malaltia. En alguns casos, caldrà regenerar l’os perdut.

L’odontòleg realitza un estudi periodontal en què es plantegen les sessions que caldrà fer per eliminar el carrall i desinflamar la geniva, frenant així la pèrdua òssia.

Les visites de manteniment posteriors són imprescindibles, ja que sense elles la malaltia segueix avançant i el tractament haurà estat inútil.