Tens mal alè?

Tens mal alè? El mal alè o halitosi (en llenguatge mèdic) causa vergonya, baixa autoestima i molta inseguretat a qui ho pateix. La causa principal del mal alè són els gasos produïts per uns bacteris anomenats compostos sulfurats volàtils.

En aquest nou article us expliquem les causes que el provoquen i les solucions que hi ha perquè no es produeixi. Us animem a continuar llegint.

Com ja hem avançat més amunt, la causa principal del mal alè són els compostos sulfurats volàtils que es troben a la cavitat oral.

Aquests compostos es poden produir per algun o varis dels següents factors:

Higiene bucal deficient

Cal raspallar-te les dents almenys dues vegades al dia, fent servir també el fil dental. De ben poc serveix raspallar-se les dents a consciència si queden restes de menjar entre les dents i els queixals. La neteja dental professional, almenys un cop l’any, permet fer una higiene en profunditat i explicar-vos hàbits de neteja que inclouen els raspalls interdentals i glopeigs específics.

Halitosi

Malaltia de les genives

L’acumulació de placa entre les dents no només provoca mal alè, també pot degenerar en una malaltia que debilita les estructures de suport de les dents. Parlem de la malaltia periodontal (gingivitis i periodontitis).

En aquests casos, és imprescindible fer un tractament per eliminar el carrall (sarro) i la placa bacteriana.

Sequedat bucal

La saliva ajuda a eliminar els bacteris de la boca. Poca hidratació i alguns medicaments poden disminuir la producció de saliva i ser la causa del mal alè, especialment a mesura que ens fem grans. Fer petits glops d’aigua, encara que no tinguem set, ens ajudarà a mantenir la boca hidratada.

Dieta amb alt contingut en sucres

El sucre interactua amb els bacteris que es troben de forma natural a la boca. Disminuir el consum de productes ensucrats no només pot eliminar el mal alè, sinó que també evitarà l’aparició de càries

Halitosi i dieta

Si notes que tens mal alè, et recomanem que visitis la teva clínica dental de confiança perquè et faci una avaluació del teu cas i t’aconselli les mesures per solucionar-ho.