Impacte de la respiració bucal a la salut dental

Respiració bucal i salut dental

La respiració bucal és un hàbit de respiració anormal en què es respira a través de la boca en comptes del nas. Tot i que pot semblar inofensiu, aquest patró de respiració pot tenir un impacte significatiu per a la salut bucodental.

Com afecta la respiració bucal a la salut dental? T'ho expliquem tot seguit.

Sequedat oral i càries

Respirar per la boca comporta més sequedat a la boca. La saliva juga un paper crucial en la neteja de les dents i la neutralització dels àcids. Amb menys saliva, el risc de desenvolupar càries dental i malalties de les genives augmenta significativament. 

Canvis en l’estructura facial i dental

La respiració bucal pot provocar canvis en la forma de la cara i l’alineació de les dents. Els nens que respiren per la boca solen desenvolupar cares més estretes i maloclusió, amb mossegades obertes, mossegades creuades i altres problemes d’ortodòncia.

Respiració bucal i salut dental

Problemes del son

Els roncs i les apnees del son són provocats per la respiració bucal poden tenir un impacte negatiu en la qualitat de vida i la salut general.

A Marcè&Sagarra Centre Dental us podem ajudar a identificar els problemes de respiració bucal i aconsellar el tractament més adequat per solucionar els problemes de respiració bucal, com ara:

Tractament ortodòntic

Un dels possibles tractaments és l’ortodòncia, que no només ajudarà a corregir els problemes d’alineació dental i de maloclusió, sinó que també millorarà la respiració.

Teràpia de reeducació respiratòria

Té com a objectiu ensenyar a respirar correctament pel nas, cosa que millora la salut denta, la qualitat del son i la salut en general. Les apnees i els sons estan relacionats amb la hipertensió i problemes cardiovasculars.

Coordinació amb altres professionals de la salut

En alguns casos, treballarem amb altres professionals de la salut, com ara otorrinolaringòlegs i logopedes, per abordar les causes subjacents de la respiració bucal.

Si sou respiradors bucals us aconsellem que demanu cita per a una exploració.
 
Dra. Eva Marcè i Dra. Mariona Sagarra
Odontòlogues