Formació en DEA (Desfibril·ladors Externs Automàtics)

Com ja us vam anunciar, el passat mes de setembre vam instal·lar un desfibril·lador mèdic al nostre centre dental amb l’objectiu de poder assistir de manera immediata les persones que pateixin una aturada cardiorespiratòria. 

La majoria de les morts sobtades cardíaques succeeix fora de l’àmbit sanitari i suposen un problema important de salut pública. A Catalunya moren cada any més de 3.000 persones per mort sobtada, una situació que apareix de forma imprevisible i afecta a persones de totes les edats i sexes. Val a dir que els primers cinc minuts després d’un atac de cor permeten aconseguir taxes de supervivència al voltant del 80%. D’aquí la importància d’un dispositiu d’aquestes característiques que pot marcar la diferència entre la vida i la mort en cas d’aturada cardíaca. 

Un cop instal·lat el desfibril·lador al nostre centre l’equip de Marcè & Sagarra vam assistir al curs de formació per conèixer de primera mà el funcionament d’aquest aparell. L’objectiu del curs és saber aplicar els protocols de Suport Vital Bàsic i utilitzar el desfibril·lador extern automàtic (DEA) i adquirir les habilitats necessàries per ser capaços d’afrontar amb eficàcia situacions d’aquest tipus.