La Dra. Eva Marcè al curs de cirurgia bucal del COEC

Els dies 12 i 13 de maig la Dra. Eva Marcè del Centre Dental Marcè & Sagarra va assistir al Curs teoricopràctic de cirurgia bucal organitzat i impartit pel Col·legi Oficial d’Odontòlegs i Estomatòlegs de Catalunya (COEC). La cirurgia bucal, també coneguda com a cirurgia oral és l’especialitat medico-quirúrgica que s’ocupa de la prevenció, l’estudi, el diagnòstic, el tractament i la rehabilitació de les malalties de la cavitat bucal i de la zona craniofacial. 

Les intervencions més freqüents de la cirurgia bucal són les extraccions dentals complexes, com per exemple peces dentals que es troben dins dels maxil·lars o restes radiculars (arrels). També comprèn les malalties sistèmiques importants, com ara pacients que han patit radioteràpia o amb trastorns de la coagulació.

La cirurgia dels frenets és una altra de les intervencions que més se solen fer. Hi ha casos en què els nens pateixen alteracions de la parla, malposicions dentals o dificultat per la correcta posició de les dents, a causa de frenets labials o lingual. 

Finalment, l’extracció de quists i tumors benignes presenten una etiologia molt diversa. Poden originar-se d’infeccions latents en peces dentals en mal estat, de dents retingudes dins de l’os o d’estructures embrionàries. Dintre la cavitat bucal també poden produir-se tumors benignes tals com lipomes, fibromes o petits angiomes. El tractament d’aquests processos serà l’extirpació de la lesió i la realització d’una biòpsia per part d’un anatomopatòleg.

Conscients de la importància que cal un reciclatge constant en una disciplina com l’odontologia, l’equip de professionals de Marcà & Sagarra Centre Dental sabem que la formació és clau per oferir una odontologia de qualitat i amb totes les garanties. Per això dediquem a la formació una bona part del nostre temps, amb l’assistència a cursos i congressos.