Consells per cuidar la salut dental a l’estiu

Horari d'agost del centre dental Marcè&SagarraJa som a ple estiu! S’acosten les vacances, viatges, reunions amb amics i plans fora de casa. Ara que ja ens hem tret la mascareta i el somriure és el principal protagonista de l’estiu, hem de cuidar la salut bucodental. Curiosament, aquesta és l’època de l’any que menys cura en tenim. Des de Centre Dental Marcè i Sagarra us deixem alguns consells per cuidar la salut bucodental durant les vacances.

  • Les altes temperatures faciliten la proliferació de bacteris. Per això no podem oblidar de raspallar-nos les dents després de cada àpat, utilitzant també el fil dental i el col·lutori. Recomanem tenir un kit de viatge sempre a sobre. En el cas que no puguis raspallar-te les dents, cal beure aigua o mastegar xiclets sense sucre. Això ajuda a arrossegar les restes de menjar i estimula la producció de saliva.
  • Hidrata’t!  Ja se sap que beure aigua és beneficiós per tot el cos, però l’aigua no és sempre el primer en què pensem quan ens trobem amb els amics gaudint dels dies calorosos d’estiu. Probablement, pensarem en begudes refrescants, ensucrades o alcohòliques. Així doncs, en dies especialment calorosos com aquests, hauríem de pensar a beure aigua sovint. No només ens ajudarà a l’organisme, sinó també a diluir la concentració de bacteris de la boca que poden causar càries o altres afeccions. També és important beure aigua si som consumidors habituals de te, cafè o begudes amb colorants com els tanins. Això ens ajuda a evitar les taques superficials a les dents que provoquen aquestes begudes.
  • Protegeix els llavis del sol. A la pell dels llavis també l’afecta l’exposició solar. Poden aparèixer cremades que cicatritzen més lentament que en altres zones del cos. Per això és rellevant fer servir un fotoprotector adequat.
  • Fes una revisió oral després de les vacances. Visitar al dentista de forma periòdica és una de les mesures de prevenció de problemes bucodentals més important. Després de l’estiu és un moment idoni per acudir a la teva clínica dental de confiança i fer una revisió.

Finalment, us informem que el nostre horari per al mes d’agost serà el següent:

HORARI D’AGOST:

  • De l’1 al 5 i del 22 al 26, obert de 9h a 15h
  • Del 8 al 19, tancat per vacances
  • Dilluns 29, tancat per Festa Major
  • A partir del 30, horari habitual

 

Tot l’equip del Centre Dental Marcè&Sagarra us desitgem unes bones vacances!