Estètica dental

31 de gener de 2019

Els problemes estètics poden ser per falta de dents, dents en posició incorrecta, dents fosques, dents amb forma irregular, dents de dimensió alterada, espais foscos entre les dents, dents que mostren les arrels amb genives retretes, dents amb càries o restauracions mal ajustades.

  • Falta de dents: L’absència de dents a la part anterior és un problema estètic important.
  • Dents amb posició incorrecta: en aquests casos l’ortodòncia és el tractament d’elecció. Però si la mala posició de les dents no és exagerada, es pot alinear canviant la forma de les dents o aplicant un material del seu color de tal manera que sembli que estan en la posició correcta. Per aconseguir-ho afegim compòsit a les dents i li donem el gruix i la forma desitjades.
  • Dents de color fosc: existeixen diverses tècniques. Amb l’Emblanquinament Extern s’aplica un gel sobre les dents que s’activa amb calor, làser o llum ultraviolat i així s’obté un emblanquiment notable de les dents. La millora és millor com més fosc és el color inicial de les dents. Aquest tipus d’emblanquiment es realitza a la consulta dental en una o dues sessions. El tractament es pot continuar a casa durant 1 hora cada dia, durant dues setmanes aproximadament. La combinació de tractament a la clínica i a casa és amb la que s’obtenen millors resultats.
  • L’Emblanquiment Intern està indicat per aquelles dents que s’han enfosquit, bé sigui després d’una endodòncia o per una infecció.
  • Dents amb forma irregular:  Facetes de compòsit: consisteix sobre les dents un material del seu mateix color que s’emmotlla donant la forma que es vulgui.
  • Facetes de ceràmica: són fines làmines de ceràmica que es fonamenten a les dents, donant la forma, la mida i el color desitjats. Cal rebaixar el gruix de les dents per la part de davant, prendre mides i enviar-les al laboratori perquè fabriqui les caretes, que posteriorment es cimentaran a la superfície de la dent. És un procés irreversible.
  • Corones de ceràmica: cal rebaixar el gruix de les dents per davant i darrere, prendre mides i enviar-les al laboratori perquè fabriqui les corones.
  • Dents que mostren l’arrel amb genives contretes: es pot solucionar amb un empelt a la geniva per cobrir l’arrel. Es fa mitjançant una petita intervenció quirúrgica amb anestèsia local utilitzant tècniques de microcirurgia. En la majoria dels casos és necessari agafar una mica de teixit del paladar i empeltar-lo a la zona de l’arrel. El postoperatori és excel·lent i les molèsties són pràcticament inexistents.
  • Dents amb càries o restauracions mal ajustades: en primer lloc precisen la curació de la càries i la reconstrucció de la dent amb empastos estètics, ajustats i de llarga durada.