Celebrem el Dia Internacional de la Dona

A Marcè&Sagarra tenim molts motius per celebrar el Dia Internacional de la Dona, una data reconeguda per l'Organització de les Nacions Unides (ONU).

 

8 de març Dia de la Dona

 

La primera celebració es remunta a començaments del segle XX, en un moment en què les dones van començar a alçar la seva veu contra les contínues limitacions envers el seu gènere. Des d’aleshores, la commemoració d’aquesta data s’ha estès a gairebé tots els països del món.

El Dia Internacional de la Dona reivindica el paper de la dona a la societat i en commemora la lluita per la seva participació en l’àmbit social, cultural, polític i laboral. Precisament el laboral és un context que a Marcè&Sagarra Centre Dental coneixem molt bé, donat que el nostre és un equip format totalment per dones.

 

Un dia per celebrar el potencial i el talent de la meitat de la humanitat.

La commemoració d’aquest dia és el reconeixement a segles de lluita de les dones en un món en el qual no tenien cap dret: Ni a l’educació, ni a l’opinió, ni al vot, ni als seus diners. Avui, sobretot, el Dia Internacional de la Dona celebra el potencial i el talent de la meitat de la humanitat.

Més odontòlogues que odontòlegs

Segons dades de l’Institut Nacional d’Estadística (INE), a l’Estat Espanyol hi ha 36.689 dentistes col·legiats, més de la meitat dels quals son dones. És a dir, a Odontologia, igual que passa amb altres professions sanitàries, la presència de la dona és avui majoritària i la previsió és que continuï augmentant en els pròxims anys.

Però malgrat aquestes xifres, la presència de les dones en els llocs de direcció, tant a les organitzacions col·legials com a les mateixes clíniques dentals, és encara mínima. La majoria de centres i clíniques dentals, tot i comptar amb equips formats majoritàriament per dones, continuen estant dirigits per homes.

Esperem que en un futur pròxim, més dones prenguin la iniciativa de liderar negocis i equips per aconseguir, d’aquesta manera, una veritable igualtat de gènere

Mentrestant celebrarem les fites assolides tot esperant que ben aviat tots els dies siguin 8 de març.

Eva Marcè i Mariona Sagarra
Odontòlogues de Marcè&Sagarra Centre Dental