Perills de no substituir una peça dental perduda

Aquests són els perills de no substituir una peça dental

Al llarg de la vida la pèrdua de peces dentals és un fet relativament freqüent. Davant aquesta situació els pacients es pregunten si val la pena substituir aquestes peces perdudes, sobretot si les dents o els queixals que falten no es veuen o es veuen poc quan se somriu. En aquest article us expliquem els perills de no substiuir les peces dentals perdudes.

El fet és que quan una peça dental es perd queda un buit entre les dents que no només afecta el somriure, ja que pot provocar tot un seguit de complicacions a curt i mitjà terminiAbans d’abordar els perills de no substituir les peces dentals perdudes, volem fer un repàs de les causes que provoquen la pèrdua de peces dentals.

Causes de la pèrdua de peces dentals

Conseqüències de no substituir les peces dentals perdudes

Solucions per reemplaçar peces dentals

Depenent del nombre de peces perdudes hi ha diferents alternatives. Destaquem les següents:

Pròtesis removibles (pròtesis de posar i treure)

Protesi dental removible

Les pròtesis removibles de posar i treure permeten posar noves peces amb uns ganxos que es sostenen a la geniva. La mida del suport dependrà del nombre de peces a substituir i pot arribar a ocupar tot el paladar. A més del suport a les genives també porta uns ganxos que se subjecten a les dents veïnes. Quan se substitueixen totes les dents s’anomena pròtesi completa.

Pròtesis fixes

Se les coneix també amb el nom de funda (si és per a una dent) o pont (si és per a diverses dents). El tractament consisteix a llimar i rebaixar les dents veïnes de la peça que falta per tal de recolzar-hi la peça de substitució. És una solució còmoda i duradora, però no tant com els implants dentals.

Implants dentals

Implant dental
Un implant és un caragol de titani pur que ha estat sotmès a un tractament especial per garantir l’osteointegració a l’os. Es tracta d’una pròtesi mèdica biocompatible, apta per a ser implantada en el cos humà.
Un implant consta de 3 parts: el caragol, el connector i la corona o funda. És una peça d’alta precisió dissenyada per resistir forces considerables sobretot durant el procés de masticació. L’avantatge dels implants dentals sobre les opcions anteriors és que no depenen de les dents veïnes per substituir les dents que falten i són, per tant, una alternativa molt conservadora.